Recepten

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters is hartstikke makkelijk te maken en is lekker én gezond! Dit recept is eerlijk en duurzaam: geen gekke ingrediënten uit pakjes of potjes en zonder vlees. Eerlijk en duurzaam, daar staan wij bij Limax 100% achter!

Wat heb je allemaal nodig voor dit heerlijke gerecht voor vier personen?

  • Scheutje olijfolie
  • Klontje roomboter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram verschillende paddenstoelen, zoals oesterzwam en kastanjechampignons
  • 125 gram crème fraiche (of naar smaak)
  • 300 à 400 gram volkoren pasta naar keuze
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas

 

Hoe maak je deze pasta boordevol verse paddenstoelen?

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd alle paddenstoelen en/of champignons in reepjes.

Verwarm een koekenpan en schenk er de olijfolie bij en daarna een stukje boter. Wanneer de boter gesmolten is en je de boter net ziet borrelen, voeg je de paddenstoelen toe. Strooi er een snufje (zee)zout overheen en bak de paddenstoelen gaar en goudbruin.

Voeg de knoflook en ui toe en roer om. Bak alles nog even totdat de paddenstoelen echt een mooie diepe, goudbruine kleur hebben, dan zijn ze het lekkerst. Schep de crème fraiche erdoor en voeg tot slot nog een beetje versgemalen peper toe. Hoe meer crème fraiche, des te romiger de saus maar des te ongezonder.

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de champignons er overheen en maak af met een beetje verse peterselie. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de champignons.

Tip: voeg aan het einde wat verse rucola toe; de nootachtige smaak van deze sla vult de krachtige smaak van de paddenstoelen perfect aan.

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Terug naar het overzicht van recepten