Recepten
Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie
Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige textuur en nootachtige smaak maken het een smakelijke optie voor vegetariërs en vleeseters.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie
VEGA HOOFDGERECHT – 30 MIN. + 50 MIN. OVENTIJD – 2 PERSONEN
- 1 knolselderij
- 500 g kruimige aardappels
- 100 ml volle melk
- 40 g ongezouten roomboter
- 1 mespunt nootmuskaat
- 10 g verse platte peterselie
- 5 g verse tijm
- 3 el extra vierge olijfolie
- 150 g bruine beukenzwam
- 1 el olie
- 1 teen knoflook
- ½ tl vegetarisch of paddenstoelen-bouillonpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1,5 cm dikte. Plaats in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak in ca. 50 min. gaar. Keer halverwege.
- Schil ondertussen de aardappels, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappels af. Pureer met een pureeknijper of stamper en meng met de warme melk en de helft van de boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Maak de kruidenolie. Ris de blaadjes van de tijm, meng met de peterselie en olijfolie in een food processor of de hakmolen van de staafmixer tot een kruidenolie.
- Verhit de olie en bak de beukenzwam 5 min. op hoog vuur. Pers de knoflook en bak deze de laatste minuut op middelhoog vuur mee. Voeg ca. 50 ml water, wat bouillonpoeder en de rest van de boter toe, roer ca. 1 min. door. Zet het vuur uit.
- Verdeel de aardappelpuree over twee borden, serveer met de knolselderijsteak, beukenzwammen en kruidenolie.
Eet smakelijk en bovenal: geniet!