Recepten

Japanse stijl Steak Tartare

Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse stijl Steak Tartare met Witte beukenzwam, een heerlijke keuze voor fijnproevers.

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten Japanse stijl Steak Tartare

VOORGERECHT – 20 MIN. – 2 PERSONEN

  • 50 g witte beukenzwam
  • ¼ ciabatta
  • 2 el neutrale olie
  • ca. 170 g kogelbiefstuk (op kamertemperatuur)
  • 1 bosuitje
  • 2 el Japanse sojasaus minder zout
  • 1 tl (geroosterde) sesamolie
  • ½ tl Worcestershire sauce
  • ½ tl wasabi

Hoe maak je het?

  •  Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de ciabatta in schuine, dunne plakken. Besprenkel met wat van de olie en bak in ca. 10 min. goudbruin in het midden van de oven.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de beukenzwam ca. 4 min. goudbruin.
  • Snijd de biefstuk in dunne repen, snijd deze fijn. Snijd de bosui fijn.
  • Meng de sojasaus, sesamolie, worcestershire sauce en wasabi in een kom. Voeg de biefstuk en bosui toe. Meng goed.
  • Verdeel de steak tartaar in een steekring of naar wens op de borden. Plaats de eidooiers in het midden op de tartaar. Verdeel de beukenzwammen rondom en garneer met koriander of cress. 

TIP Staat (kogel)biefstuk op je menukaart? Voeg dan ook eens steak tartaar, zoals deze met een twist, toe aan je voorgerechten. In een handomdraai gemaakt en altijd een succesgerecht!

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige tex...

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek,...

Risotto met shiitake

Risotto met shiitake

Proef de verrukkelijke smaak van Risotto met shiit...

Terug naar het overzicht van recepten