Recepten
Japanse stijl Steak Tartare
Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse stijl Steak Tartare met Witte beukenzwam, een heerlijke keuze voor fijnproevers.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten Japanse stijl Steak Tartare
VOORGERECHT – 20 MIN. – 2 PERSONEN
- 50 g witte beukenzwam
- ¼ ciabatta
- 2 el neutrale olie
- ca. 170 g kogelbiefstuk (op kamertemperatuur)
- 1 bosuitje
- 2 el Japanse sojasaus minder zout
- 1 tl (geroosterde) sesamolie
- ½ tl Worcestershire sauce
- ½ tl wasabi
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de ciabatta in schuine, dunne plakken. Besprenkel met wat van de olie en bak in ca. 10 min. goudbruin in het midden van de oven.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de beukenzwam ca. 4 min. goudbruin.
- Snijd de biefstuk in dunne repen, snijd deze fijn. Snijd de bosui fijn.
- Meng de sojasaus, sesamolie, worcestershire sauce en wasabi in een kom. Voeg de biefstuk en bosui toe. Meng goed.
- Verdeel de steak tartaar in een steekring of naar wens op de borden. Plaats de eidooiers in het midden op de tartaar. Verdeel de beukenzwammen rondom en garneer met koriander of cress.
TIP Staat (kogel)biefstuk op je menukaart? Voeg dan ook eens steak tartaar, zoals deze met een twist, toe aan je voorgerechten. In een handomdraai gemaakt en altijd een succesgerecht!
Eet smakelijk en bovenal: geniet!