Recepten
Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam
Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam! Een fantastische keuze voor liefhebbers van hartige en knapperige gerechten.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam
HOOFDGERECHT – 2 PERS. – 15 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD
- 125 g spekreepjes
- 1 rol flammkuchendeeg
- 1 kleine rode ui
- 3 takjes verse tijm
- 75 g gruyère
- 100 g oesterzwammen
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem de spekjes uit de pan en laat uitlekken, laat het spekvet in de pan.
- Scheur ondertussen de oesterzwammen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak de oesterzwam 5 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de laatste minuut de tijm toe.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Rasp de gruyère.
- Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de crème fraîche en verdeel de geraspte kaas, spekjes en oesterzwammen erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. gaar en knapperig.
TIP Lekker met rucola
Eet smakelijk en bovenal: geniet!