Recepten

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam! Een fantastische keuze voor liefhebbers van hartige en knapperige gerechten.

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

HOOFDGERECHT – 2 PERS. – 15 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD

  • 125 g spekreepjes 
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 kleine rode ui
  • 3 takjes verse tijm
  • 75 g gruyère
  • 100 g oesterzwammen

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem de spekjes uit de pan en laat uitlekken, laat het spekvet in de pan.
  • Scheur ondertussen de oesterzwammen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak de oesterzwam 5 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de laatste minuut de tijm toe.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Rasp de gruyère. 
  • Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de crème fraîche en verdeel de geraspte kaas, spekjes en oesterzwammen erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. gaar en knapperig.

TIP Lekker met rucola

 

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige tex...

Japanse stijl Steak Tartare

Japanse stijl Steak Tartare

Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse...

Risotto met shiitake

Risotto met shiitake

Proef de verrukkelijke smaak van Risotto met shiit...

Terug naar het overzicht van recepten