Recepten
Broodje Pulled Paddenstoel
Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken? Trek met een vork lange draden van de stam van de koningsoesterzwam en je krijgt vegan pulled chicken die niet te onderscheiden is van echte pulled chicken.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten pulled paddenstoel
- 400 g koningsoesterzwammen
- 2 tl gerookt paprikapoeder (Pimentón)
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 2 el olie
- 4 el Saus.Guru’s Champions Choice saus
- 4 (hamburger)broodjes
Ingrediënten coleslaw
- 1 kleine wortel
- ⅛ rode kool
- ¼ witte kool
- 1 el vegan mayonaise
- 1 tl appelciderazijn
- 1 tl agavesiroop
Hoe maak je het?
- Pak met een keukentang de koningsoesterzwam bij de hoed. Trek met een vork draden van de stam van de zwam. Blijf doorgaan tot de stam bijna volledig uit draden bestaat, trek het laatste deel met je handen uit elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pulled paddenstoel om met de paprikapoeder, zout en peper.
- Verhit de olie in een pan en bak de pulled paddenstoel 2 min. op hoog vuur. Schep om en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.
- Meng de pulled paddenstoel met de saus en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 min. in de oven.
- Maak ondertussen de coleslaw. Rasp de wortel, snijd de witte en rode kool fijn. Meng de fijngesneden kool, wortel, mayonaise, azijn en agave met elkaar.
- Snijd de broodjes open, verhit wat (plantaardige) boter of olie in een pan en bak 2 min. aan de snijkant.
- Beleg de broodjes met coleslaw, pulled paddenstoel en extra saus.
Eet smakelijk en bovenal: geniet!