Een goed begin is het halve werk

Voor de professionele teelt van champignons wordt compost aangewend als natuurlijk substraat. Een goede compost vormt de basis voor een optimale teelt. Limax Substrates is expert als het gaat om substraten voor de teelt van champignons. Onze expertise op het gebied van champignonsubstraten (de grondstoffen en het maken ervan) en het teeltproces, zorgt ervoor dat wij precies weten wat er nodig is om onze vitalityboosters uiterst vers, vol smaak en goede voedingsstoffen bij de consument te brengen.

substrates-slider.jpg

Limax Substrates sinds 2004

In Poolse plaatsje Zodyn maken wij sinds 2004 doorgroeide compost voor de teelt van champignons. Wij leveren ons champignonsubstraat aan Poolse teeltbedrijven, die champignons kweken voor de Europese markt, waarvan een deel via Limax wordt afgezet. De strategische zet om zelf champignonsubstraat te gaan maken, resulteerde in nog meer kennis van de keten en vakmanschap op het gebied van verse paddenstoelen voor de Limax Group.  

1.000 ton doorgroeide compost per week

Om onze strategische positie te versterken, hebben we in 2018 onze productie nog verder uitgebreid en verbeterd met de bouw van een modern bunkersysteem voor fase 1 compost en een nieuw tunnelcomplex voor fase 3 compost volgens de laatste technologische ontwikkelingen.  

Op dit moment maken we wekelijks 1.000 ton doorgroeide compost, wat goed is voor zo’n 300.000 kg verse champignons per week.

substrates-contact.jpg